Topics worth knowing
Autoren
Sign up for our newsletter
You can expect brand-new information about new coffees, exciting blog articles, and special offers. You can unsubscribe at any time.
Similar articles
Espressomaschinen

September 21, 2025
Rocket Mozzafiato R Fast Review: Faster Than Its Reputation?
From Benjamin Hohlmann
0 Comments
Rocket Mozzafiato R Fast review: a quicker heat exchanger with excellent build and strong steam power – but 25 min heat-up is still long.
Dickfilmheizer

September 6, 2025
Sage Oracle Jet review – All-in-one espresso machine review
From Benjamin Hohlmann
0 Comments
Sage Oracle Jet review: compact all-in-one espresso machine with built-in grinder, 3-minute heat-up, auto tamp & milk foam. Very efficient, temperature limits.
Espresso

September 4, 2025
Compadre. Unser italienischer Espresso
From Philipp Schallberger
0 Comments
Compadre – unser italienisch inspirierter Espresso. Familienkaffee aus Brasilien, dunkel geröstet, würzig, tabakig & schokoladig.
In eigener Sache

August 30, 2025
Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet
From Benjamin Hohlmann
0 Comments
Ab dem 3. September 2025 ist es soweit: Unser neues Café im Bahnhof Basel SBB empfängt euch mit mehr Raum, mehr Licht – und noch mehr gutem Kaffee. Wenn ihr einmal in Basel seid, dann besucht uns doch in unserem neuen Café.
Schon unser erstes Café auf 38 Quadratmetern war für uns ein Traum. Denn was gibt es...

August 30, 2025
Defekte im Kaffee. Woher kommen sie, wie schmecken sie?
From Philipp Schallberger
0 Comments
Erfahre, welche Kaffee-Defekte es gibt, wie sie entstehen und welchen Einfluss sie auf Rösten, Zubereitung und Geschmack deiner Tasse Kaffee haben.
Espresso

August 19, 2025
What influence does tamping pressure have on the espresso?
From Benjamin Hohlmann
0 Comments
The pressure applied when tamping has a slight influence on espresso extraction. We wanted to scientifically prove this finding from everyday practice. With the support of a food technologist, we set to work extracting 150 espressos, measuring them, and varying the tamping pressure. In this article, we pres...