Skip to content

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

New Home Barista Courses!

Free shipping in Germany from 75€

Kaffeemacher:innen
En
Kaffeemacher:innen
  • Test & Tips
  • Coffee
  • Accesories
  • Courses
  • Impact
  • About Us
What are you looking for?
Login Cart
0 items 0
Blog
Podcast
YouTube
Dickfilmheizer
Sage Oracle Jet im Test – All-in-One Espressomaschine im Test
September 6, 2025

Sage Oracle Jet review – All-in-one espresso machine review

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
Sage Oracle Jet review: compact all-in-one espresso machine with built-in grinder, 3-minute heat-up, auto tamp & milk foam. Very efficient, temperature limits.
Espresso
Compadre italienischer Espresso
September 4, 2025

Compadre. Unser italienischer Espresso

From Philipp Schallberger 0 Comments
Compadre – unser italienisch inspirierter Espresso. Familienkaffee aus Brasilien, dunkel geröstet, würzig, tabakig & schokoladig.
In eigener Sache
Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet
August 30, 2025

Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
Ab dem 3. September 2025 ist es soweit: Unser neues Café im Bahnhof Basel SBB empfängt euch mit mehr Raum, mehr Licht – und noch mehr gutem Kaffee. Wenn ihr einmal in Basel seid, dann besucht uns doch in unserem neuen Café.  Schon unser erstes Café auf 38 Quadratmetern war für uns ein Traum. Denn was gibt es...
Filter coffee
espresso
All espressos Classic, powerful Chocolatey-nutty Fruity-modern
Fully automatic coffee
Decaf
ApasEUBio_PackshotHardFactsApas
Apas, organic espresso from Brazil
Dreispitz_1DreispitzHardFacts
Dreispitz, espresso
Henrique_1HenriqueHardFacts
Henrique, espresso from Brazil
MamyMamyHardFacts
Mamy, Robusta Espresso from Guinea
KM Products
Accessories for Delonghi Dedica
Scales & measuring cups
Hand mills
Filter coffee accessories
Espresso accessories
Tamping Tee boxes Sieves Milk jug & latte art cleaning
Water filtration
gift sets
51 mm Sieb und 58 mm Sieb nebeneinander51 mm Sieb Ansicht
Sieves 51 mm suitable for Delonghi Dedica 685/885
Espressowaage mit Timer, angeschaltetEspresso-Waage mit doppeltem Siebträgerauslauf
Espresso scale with timer
KM Barista Tücher, gefaltet und gestapeltKM Barista Tücher, gefaltet und nebeneinander gelegt
KM Barista towels
Ruhr Area Coffee School
Basel Coffee School
Online course
Home Barista online course - e-learning platform
Home Barista online course - e-learning platform
Home Barista Course Level 1 - Introduction
Home Barista Course Level 1 - Introduction
Home Barista Course Level 2 - Advanced
Home Barista Course Level 2 - Advanced
sustainability
vision
Coffee and emissions
team
Advice
Team events
Cafes
Roastery
bakery
En
Login Cart
0 items 0
Test & Tips
Blog
Podcast
YouTube
Coffee
Filter coffee
espresso
All espressos Classic, powerful Chocolatey-nutty Fruity-modern
Fully automatic coffee
Decaf
Accesories
KM Products
Accessories for Delonghi Dedica
Scales & measuring cups
Hand mills
Filter coffee accessories
Espresso accessories
Tamping Tee boxes Sieves Milk jug & latte art cleaning
Water filtration
gift sets
Courses
Ruhr Area Coffee School
Basel Coffee School
Online course
Impact
sustainability
vision
Coffee and emissions
About Us
team
Advice
Team events
Cafes
Roastery
bakery
Dickfilmheizer
Sage Oracle Jet im Test – All-in-One Espressomaschine im Test
September 6, 2025

Sage Oracle Jet review – All-in-one espresso machine review

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
Sage Oracle Jet review: compact all-in-one espresso machine with built-in grinder, 3-minute heat-up, auto tamp & milk foam. Very efficient, temperature limits.
Espresso
Compadre italienischer Espresso
September 4, 2025

Compadre. Unser italienischer Espresso

From Philipp Schallberger 0 Comments
Compadre – unser italienisch inspirierter Espresso. Familienkaffee aus Brasilien, dunkel geröstet, würzig, tabakig & schokoladig.
In eigener Sache
Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet
August 30, 2025

Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
Ab dem 3. September 2025 ist es soweit: Unser neues Café im Bahnhof Basel SBB empfängt euch mit mehr Raum, mehr Licht – und noch mehr gutem Kaffee. Wenn ihr einmal in Basel seid, dann besucht uns doch in unserem neuen Café.  Schon unser erstes Café auf 38 Quadratmetern war für uns ein Traum. Denn was gibt es...
ApasEUBio_PackshotHardFactsApas
Apas, organic espresso from Brazil
Dreispitz_1DreispitzHardFacts
Dreispitz, espresso
Henrique_1HenriqueHardFacts
Henrique, espresso from Brazil
MamyMamyHardFacts
Mamy, Robusta Espresso from Guinea
51 mm Sieb und 58 mm Sieb nebeneinander51 mm Sieb Ansicht
Sieves 51 mm suitable for Delonghi Dedica 685/885
Espressowaage mit Timer, angeschaltetEspresso-Waage mit doppeltem Siebträgerauslauf
Espresso scale with timer
KM Barista Tücher, gefaltet und gestapeltKM Barista Tücher, gefaltet und nebeneinander gelegt
KM Barista towels
Abschlagbehälter Knock Box FrontansichtAbschlagbehälter Knock Box Seitenansicht
Knock box - Knock Box
Home Barista online course - e-learning platform
Home Barista online course - e-learning platform
Home Barista Course Level 1 - Introduction
Home Barista Course Level 1 - Introduction
Home Barista Course Level 2 - Advanced
Home Barista Course Level 2 - Advanced
0

Your cart is empty

Continue shopping
Home
Topics worth knowing
Coffee Knowledge Akademie Allgemein Anbau Apps Basel Blog Brand CO2 Community Dedica Dickfilmheizer Dualboiler Einkreiser English Español Espresso Espressobrüher Espressomaschinen Espressomühlen Fast Heater Filterkaffee Filterkaffeemaschinen Filterkaffeemühlen Gesundheit Grind-by-Weight Handmühlen In eigener Sache Kaffee-Auswahl Kaffeeanbau Kaffeemarkt Kaffeemeisterschaften Kaffeemühle Kaffeereisen Kaffeevollautomat Kaffeewissen Kaffeezubereitung Latte Art Milch Milchschäumer Mühle Nachhaltigkeit Outdoor Partner Podcast Presse Pressemitteilung Projekte Rezept Rösten Santa Rita Sensorik Single Dosing Thermoblock Vollautomat Waage Wasser Wissenschaft Zweikreiser
Espresso machines Coffee Knowledge Coffee preparation
Autoren
Benjamin Hohlmann Philipp Schallberger Tobias Milz Florian Hohlmann
Article
May 9, 2024
0 Comments
Decaffeinated coffee – how does it work and taste?
From Philipp Schallberger
Entkoffeinierter Kaffee – wie geht und schmeckt das?
Interest in and the market for decaffeinated coffee are constantly growing. We explore where decaf comes from, who decaffeinates it, how it can be made even better, and why it's undemocratic. Until recently, I thought of decaffeinated coffee as a headache. I drink coffee primarily for pleasure, but I don't...
Reading next
Popular
November 20, 2023
Grind settings for our roasted coffees
From Philipp Schallberger
0 Comments
Mahlgrad Einstellungen für unsere Röstkaffees
April 18, 2023
What is coffee? 30 things you should know about coffee
From Philipp Schallberger
0 Comments
Was ist Kaffee? 30 Dinge, die du über Kaffee wissen solltest
October 9, 2021
Acidity in coffee – reasons, qualities, differences
From Philipp Schallberger
0 Comments
Säure im Kaffee – Gründe, Qualitäten, Unterschiede
July 11, 2020
How do coffee capsules work? Everything about the system, taste, and criticism of single-serve coffees
From Philipp Schallberger
0 Comments
Wie funktionieren Kaffeekapseln? Alles über das System, den Geschmack und die Kritik an Einzelportionen
June 21, 2020
Irish Coffee Recipes from Master Baristas
From Philipp Schallberger
0 Comments
Irish Coffee Rezepte der Barista-Meisterinnen
Similar articles
Was ist Kaffee? 30 Dinge, die du über Kaffee wissen solltest
August 25, 2025
What is coffee? 30 things you should know about coffee
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
Grind settings for our roasted coffees
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
How do I set the grinder to a specialty espresso?
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
What's the right temperature for espresso? We tested it.
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
Irish Coffee Recipes from Master Baristas
From Philipp Schallberger
Spezialitäten-Espresso auf der Mühle einstellen – wie geht das?
August 25, 2025
How do I set the grinder to a specialty espresso?
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
What's the right temperature for espresso? We tested it.
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
Irish Coffee Recipes from Master Baristas
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
How do coffee capsules work? Everything about the system, taste, and criticism of single-serve coffees
From Philipp Schallberger
August 25, 2025
Acidity in coffee – reasons, qualities, differences
From Philipp Schallberger
Similar articles
Entkoffeinierter Kaffee – wie geht und schmeckt das?
May 9, 2024
Decaffeinated coffee – how does it work and taste?
From Philipp Schallberger
Mahlgrad Einstellungen für unsere Röstkaffees
November 20, 2023
Grind settings for our roasted coffees
From Philipp Schallberger
Was ist Kaffee? 30 Dinge, die du über Kaffee wissen solltest
April 18, 2023
What is coffee? 30 things you should know about coffee
From Philipp Schallberger
Säure im Kaffee – Gründe, Qualitäten, Unterschiede
October 9, 2021
Acidity in coffee – reasons, qualities, differences
From Philipp Schallberger

Sign up for our newsletter

You can expect brand-new information about new coffees, exciting blog articles, and special offers. You can unsubscribe at any time.

Similar articles
Dickfilmheizer
Sage Oracle Jet im Test – All-in-One Espressomaschine im Test
September 6, 2025

Sage Oracle Jet review – All-in-one espresso machine review

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
Sage Oracle Jet review: compact all-in-one espresso machine with built-in grinder, 3-minute heat-up, auto tamp & milk foam. Very efficient, temperature limits.
Espresso
Compadre italienischer Espresso
September 4, 2025

Compadre. Unser italienischer Espresso

From Philipp Schallberger 0 Comments
Compadre – unser italienisch inspirierter Espresso. Familienkaffee aus Brasilien, dunkel geröstet, würzig, tabakig & schokoladig.
In eigener Sache
Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet
August 30, 2025

Unser neues KM-Café im Bahnhof Basel SBB öffnet

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
Ab dem 3. September 2025 ist es soweit: Unser neues Café im Bahnhof Basel SBB empfängt euch mit mehr Raum, mehr Licht – und noch mehr gutem Kaffee. Wenn ihr einmal in Basel seid, dann besucht uns doch in unserem neuen Café.  Schon unser erstes Café auf 38 Quadratmetern war für uns ein Traum. Denn was gibt es...
Defekte im Kaffee
August 30, 2025

Defekte im Kaffee. Woher kommen sie, wie schmecken sie?

From Philipp Schallberger 0 Comments
Erfahre, welche Kaffee-Defekte es gibt, wie sie entstehen und welchen Einfluss sie auf Rösten, Zubereitung und Geschmack deiner Tasse Kaffee haben.
Espresso
Welchen Einfluss hat der Druck beim Tampen auf den Espresso?
August 19, 2025

What influence does tamping pressure have on the espresso?

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
The pressure applied when tamping has a slight influence on espresso extraction. We wanted to scientifically prove this finding from everyday practice. With the support of a food technologist, we set to work extracting 150 espressos, measuring them, and varying the tamping pressure. In this article, we pres...
Espressomühlen
Eureka Mignon Zero vs. Zero 65 im Vergleichstest - Welche passt zu dir?
August 9, 2025

Eureka Mignon Zero vs. Zero 65 in comparison test - Which one is right for you?

From Benjamin Hohlmann 0 Comments
The Eureka Mignon Zero 65 AP (All Purpose) is a new model with a larger 65 mm grinder, competing against the tried-and-tested Eureka Mignon Zero (55 mm). We have tested both espresso grinders extensively and independently – in our weekly coffee maker test series, in which we purchase all the grinders ourselv...

Coffee makers Otto-Lilienthal-Straße 13 46539 Dinslaken

Pick-up times for online orders:

Tuesday 10:00-12:00 Friday 10:00-12:00 (except holidays)

Test & Tips

  • Blog
  • Podcast
  • YouTube

Coffee

  • Filter coffee
  • espresso
  • Decaf
  • Fully automatic coffee

About Us

  • team
  • Advice
  • Team events
  • Cafes
  • Roastery
  • farm
  • bakery

Impact

  • sustainability
  • vision
  • Coffee and emissions

Courses

  • Ruhr Area Coffee School
  • Basel Coffee School
  • Online courses

Country

Language

  • Refund policy
  • Privacy policy
  • Terms of service
  • Shipping policy
  • Legal notice
  • Cancellation policy
Test & TipsCoffeeAccesoriesCoursesImpactAbout Us